Krema od manga i avokada2

Jako mi je važna kvaliteta namirnica koje kupujem.

Volim domaće proizvode i sva biljna hrana na mom stolu mora biti sezonska. Jednom sam čitala da je bolje ne jesti voće i povrće nego ga kupovati kada im nije sezona. Tada je najviše tretirano pesticidima, bez mirisa i okusa i nema ni približno kvalitetne sastojke koje bi u sezoni trebalo sadržavati.

Osim toga, pogledate li malo po internetu, naći ćete tabele u kojima piše koje voće i povrće sadrži najviše, a koje najmanje pesticida.

Na samom dnu ljestvice je tropsko voće pa je ono jedino koje kupujem u dućanu bez straha.

U ovo doba godine nema domaćeg voća. Zalihe jabuka su odavno nestale, barem što se tiče nešpricanih, jer nikako, baš nikako ne mogu opstati, ma kako dobro skladištene bile od rujna do travnja. Zalihe domaćih naranči i limuna su pri kraju pa im trgovci na placu spuštaju cijenu. Sada je prava prilika kupiti limune i naranče za sok. Ne izgledaju bajno, ali su puni soka koji je još uvijek pun C vitamina. Domaćih jagoda još nema! Ono što vidite nisu domaće jagode već umjetno uzgojene, tretirane kemikalijama i tko zna čime.

Ja još čekam. Pitanje je tjedna kad će se domaće bobičasto voće pojaviti, a do tada u ovoj pustoši pripremam obroke s tropskim voćem.

Danas, savršena užina za veliki odmor ili doručak ili desert i to čak dva komada 😉

Krema od manga i krema od avokada

Ono što je najvažnije, provjereno ukusno, djeca su oduševljena, lako ih je u kutijici ponijeti na posao, fax ili u školu. Bolje ne može 😉

Krema od manga i avokada1

 

RECEPT:

KREMA OD AVOKADA:

1 avokado
1/2 mahune vanilije ili 1 vanilin šećer
2 žlice kakaa u prahu
1 žlica meda
malo soka od limuna
10 oraha
malo zobenog mlijeka(može kravlje, sojino, bademovo)

KREMA OD MANGA

1mango
1 žlica meda
1 žlica kokosovog maslaca
naribana korica od 1/2 limuna
malo zobenog mlijeka(može kravlje, sojino, bademovo)

za svaku kremu u blender stavite oguljeno voće, sve ostale sastojke pa smiksajte, pred kraj dodajte mlijeka po potrebi i još malo smiksajte.
Ulijte u posudice i ohladite u hladnjaku!

Krema od manga i avokada

 

0
(Visited 143 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *