O autoru

U mojoj obitelji, generacijama, hrana je glavna tema razgovora, okosnica najljepših druženja, obiteljskih okupljanja za stolom, blagdanskih veselja. Hrana nikada nije bila samo potreba!
U nasljeđe se prenosila vještina pripreme tradicionalnih dalmatinskih specijaliteta i sjećam se, kao dijete, živih rasprava između moje bake, mame i teta, tko najbolje priprema njoke, pašticadu, janjetinu, orahnjaču i ostale delicije.
Naglasak je, dakako, uvijek bio na domaćem, ne špricanom, sezonskom i zdravom, što je i moja nit vodilja kod svakodnevnog kuhanja za moju obitelj.
Nikada nam nije bilo dozvoljeno jesti slatkiše u neograničenim količinama! Pazilo se na raznolikost namirnica i boja na tanjuru. Smatralo se da je hrana izvor zdravlja ili uzrok svih bolesti.
Ja sam, ipak po prirodi znatiželjna i koliko god štovala tradiciju, uvijek u svojim jelima pokušavam unijeti dašak novog, nepoznatog i malo drugačijeg.
Ljubomorno i sebično čuvam bakine bilježnice s receptima koji su se skupljali desetljećima.
Moje bake i tete, danas više nema.
Nekako, nostalgično, ovaj blog posvećujem njima, kao zahvalu za ljubav prema kuhanju i hrani koju su mi usadili i naučili me, ni ne znajući, prenositi tu ljubav dalje. Dobro došli u moj svijet!

Mama, ja sam gladan by Nasja Duplančić        

*Ukoliko imate upit ili prijedlog za suradnju, slobodno me kontaktirajte na mail [email protected] 

Sav sadržaj na stranici je moj autorski rad i njegovo korištenje bez moje dozvole nije dopušteno. Ako želite koristiti neke od sadržaja s ovog bloga, molim vas da mi se javite na gore navedeni kontakt.*

(Visited 19.922 times, 5 visits today)