varivo-od-buce1

Bilo bi nedopustivo da jesen prođe bez variva od buče. Znate, opet sam lagala vlastitom djetetu. Zapravo, stalno lažem kada je hrana u pitanju i kad procijenim da bi mogao reći:” Ja to ne jedem!”
Obožavao je varivo od buče, a onda je jednom prestao. I sad ga, kao, ne voli. Navodno zbog kopra. Tako sam ja ovaj put uz kopar dodala i peršin pa miris kopra nije prevladao. Nakon što je vidio sadržaj lonca izjavio je:”Ah, varivo od repe!” Ja sam, naravno, potvrdila. Nema vrhnja. Meni je vrhnje u kuhanju očajnički pokušaj da se stvori umak ili gustoća i pritom ubiju svi okusi koji su do tada postojali. Nekakva dobra namirnica, koja pliva u bijeloj, bezličnoj tekućini. Ja ga ne koristim u varivima i u mesnim umacima. Barem ne vrhnje za kuhanje, što god to značilo. Samo domaće, kiselkasto vrhnje u nekim složencima od povrća ili kao dodatak jelu prilikom serviranja.

varivo-od-buce3

RECEPT:

500 g ribane buče
1 luk
2 češnja češnjaka
1 manja paprika
2 rajčice (bez kože, usitnjene) ili pelati
šaka usitnjenog kopra ili peršin i kopar miješano
maslinovo ulje
sol
papar

Na ulju dinstajte luk i papriku koje ste prethodno usitnili u multipraktiku. Posolite odmah. Kada povrće sasvim uvene(dodajte malo vode ako vam se počne lijepiti za dno) dodajte češnjak, promiješajte pa dodajte buču.
Nastavite dinstati nekoliko minuta pa dodajte rajčice i vodu da prekrije buču. Posolite.
Neka se kuha dok buča sasvim ne omekša.
U međuvremenu kušajte, dodajte još soli ili papra.

 

0
(Visited 1.469 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *