radionica-salate za veliki odmor
Ma bilo je više nego dobro. Bilo je inspirativno, zabavno, poučno i na moje veliko zadovoljstvo, urodilo je novim idejama u pripremi školskih užina.
Uvijek se iznenadim i razveselim koliko su ta današnja djeca zanimljiva, svestrana, pozitivna, komunikativna i koliko vole provoditi vrijeme sa starijima i od njih nešto naučiti.
Govorim o adolescentima. Da, o onima po kojima uglavnom svi pljuju, tuže se da su ovisni o mobitelima, tehnologiji, ne čitaju dovoljno, izlaze kasno u provod, piju, psuju i naporni su. Ja ih volim. Baš jako. Možda zato što smo uspostavili dobru komunikaciju, što se trudim uvijek “uzdignuti” na njihovu razinu neopterećenosti, tolerancije, neustrašivosti….. Trebamo ih razumjeti, a ne ih osuđivati. Trebamo učiti od njih, tek tada će oni učiti od nas. Ljepše mi je s njima nego s većinom mojih vršnjaka. Možda to osjećaju pa sam jučer, nakon radionice dobila poziv da moram s njima jednu večer izaći u provod 😉 Pristala sam. Jedva čekam.

Nisam išla u detalje jer sam svjesna da im je zdrava prehrana važnija zbog dobrog izgleda nego zbog zdravlja, ali sam im napomenula da tijelo pamti i kako se prema njemu odnose sada, nakon tridesetih će im uzvratiti zdravstvenim problemima ili dobrim zdravljem.

  • Naučili smo da svaka salata za veliki odmor mora u sebi sadržavati proteine, ugljikohidrate i vitamine kao cjeloviti obrok.

radionica-salate za veliki odmor

  • Naučili smo kako se kuhaju žitarice i mahunarke
  • Naučili smo koje zeleno lisnato povrće i bilje sve možemo jesti
  • Oduševili su se idejom da salate u školu nose u staklenkama
  • Radili su sami svoje salate od mnoštva ponuđenih žitarica, mahunarki, klica, korjenastog i lisnatog povrća, orašastih plodova i sjemenki

radionica-salate za veliki odmor

radionica-salate za veliki odmor

  • Naučili su raditi pesto od mladog špinata i bosiljka
  • Oduševili su se idejom subotnjeg odlaska na plac kako bi se opskrbili svježim povrćem i voćem za cijeli tjedan i nakon toga kava na špici u gradu 😉 Mislim da će mame biti oduševljene 🙂

Kao piće dobrodošlice, nazdravili smo sa zelenim sokom od špinata, meda, jagoda i banane.

radionica-salate za veliki odmor

I za kraj, pao je i selfie, u skladu s našim godinama 😉

Hvala vam na predivnom druženju, hvala vam što ste me vratili u najljepše doba pa makar na nekoliko sati. Hvala vam što ste podijelili sa mnom svoje tajne i smiješne dogodovštine iz škole……Srce mi je puno. Nadam se da ćemo se vidjeti opet.

0
(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *