pastrve

Jako volim pastrve na ovaj način. Hruskava korica, miris ružmarina i brdo povrća. Malo drugačiji način pripreme ribe, a jako ukusno i zdravo. Za pripremu vam ne treba više od 30-40 minuta. Idealan ručak ili večera koja će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Po želji možete servirati i omiljenu zelenu salatu i dobit ćete paletu boja jeseni na tanjuru.

pastrve

RECEPT:

pastrve
cikla
mrkva
krumpir
kukuruzna krupica
ružmarin
maslinovo ulje
sol

pastrve

Povrće ogulite i operite. Krumpir i ciklu narežite na kolutove debljine 1/2 cm. Mrkvu narežite po duljini jednako debelo.
Poslažite u lim za pečenje pa sve posolite i pokapajte maslinovim uljem. Neka se peče na 180º C 30 minuta.

Pastrve očistite pa ih filetirajte. Ako vam se ne da ili ne stignete, možete ih cijele uvaljati u kukuruznu krupicu i peći s povrćem u pećnici.
Nakon što ste pastrve filetirali, posolite ih. Na tanjur stavite kukuruznu krupicu u koju ste dodali samljeveni ružmarin i promiješajte.
Pastrve uvaljajte sa svih strana u kukuruznu krupicu i pecite 2-3 minute sa svake strane na vrućoj tavi u koju ste stavili malo maslinovog ulja.
Servirajte ih tople s pečenim povrćem i kriškom limuna. Po želji pokapajte maslinovim uljem.

Ako niste filetirali pastrve, zarežite ih plitko na dva mjesta sa svake strane, posolite pa ih uvaljajte u kukuruzno brašno i ružmarin i još dodatno u džepiće koje ste napravili nožem stavite malo ružmarina, a u utrobu lovor i češnjak. Stavite ih u lim za pečenje s povrćem i pecite 30 minuta.

20161015_214405

0
(Visited 210 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *