O autoru

U mojoj obitelji, generacijama, hrana je glavna tema razgovora, okosnica najljepših druženja, obiteljskih okupljanja za stolom, blagdanskih veselja. Hrana nikada nije bila samo potreba!
U nasljeđe se prenosila vještina pripreme tradicionalnih dalmatinskih specijaliteta i sjećam se, kao dijete, živih rasprava između moje bake, mame i teta, tko najbolje priprema njoke, pašticadu, janjetinu…..orahnjaču i ostale delicije.
Naglasak je, dakako, uvijek bio na domaćem, ne špricanom, sezonskom i zdravom, što je i moja nit vodilja kod svakodnevnog kuhanja za moju obitelj.
Nikada nam nije bilo dozvoljeno jesti slatkiše u neograničenim količinama! Pazilo se na raznolikost namirnica i boja na tanjuru. Smatralo se da je hrana izvor zdravlja ili uzrok svih bolesti.
Ja sam, ipak po prirodi znatiželjna i koliko god štovala tradiciju, uvijek u svojim jelima pokušavam unijeti dašak novog, nepoznatog i malo drugačijeg.
Ljubomorno i sebično čuvam bakine bilježnice s receptima koji su se skupljali desetljećima.
Moje bake i tete, danas više nema.
Nekako, nostalgično, ovaj blog posvećujem njima, kao zahvalu za ljubav prema kuhanju i hrani koju su mi usadili i naučili me, ni ne znajući, prenositi tu ljubav dalje….Dobro došli u moj svijet!

Mama ja sam gladan by Nasja Duplančić        

Za sva pitanja, komentare ili samo čašicu razgovora, slobodno me kontaktirajte na mail:

mamajasamgladan@gmail.com

 

Share This: